Zorgonderwijs

Topbanner_Zorgonderwijs

Ben je werkzaam in de zorg of in het zorgonderwijs? Bij de VU kun je terecht voor opleidingen en cursussen op het snijvlak van zorginhoudelijke kennis en de overdracht daarvan aan cliënten, patiënten of studenten. De trajecten die wij bieden zijn altijd evidence based en gericht op duurzaam leren of een duurzame gedragsverandering.

Enkele voorbeelden zijn de masteropleiding voor zorgdocenten, cursussen over gedragsverandering voor onder andere fysiotherapeuten en mondhygiënisten, leergangen voor praktijkopleiders en trainingen over motorisch leren voor fysio- en ergotherapeuten. Ook kun je de opleiders en adviseurs van de VU inzetten bij coaching en begeleiding, advies en toegepast onderzoek. Jouw leerwens, onderzoeks- of adviesvraag is daarbij het uitgangspunt, ons aanbod is op maat.

Zorginhoudelijke kennis en vakdidactiek

In onze dienstverlening vertalen we de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de beroepspraktijk. De opleiders en adviseurs van de VU beschikken over een combinatie van onderwijskundige en vakdidactische kennis en vakinhoudelijke expertise, bijvoorbeeld op het gebied van medisch-biologische, paramedische en verpleegkundige kennis en kunde. Zij hebben ervaring in de zorg en het zorgonderwijs. Zo ben je verzekerd van praktijkgerichte opleidingen, adviezen en begeleidingstrajecten die gefundeerd zijn op actuele kennis en onderzoeksresultaten.

Voor wie?

Zorgdocenten en zorgprofessionals, onderwijs- en zorginstellingen en beroepsverenigingen.

Maatwerk

Wil je een team medewerkers of een afdeling bijscholen of trainen? De VU kan een op maat gemaakt en/of incompany scholing traject verzorgen. Precies afgestemd op de individuele of organisatievraag. Over alle leervragen die je hebt, gaan we graag in gesprek. Neem voor een informatie of een afspraak contact op met Geert Buijtenweg, wn. teamleider Zorg, Sport en Veiligheid,geert.buijtenweg@vu.nl of 020 598 8609.

Onderzoek

Toegepast onderzoek is een van onze kernactiviteiten. Wij werken daarvoor samen met onderzoekers en experts van het VUmc en de faculteit Geneeskunde, maar ook met de afdelingen Bewegingswetenschappen, Pedagogiek en Psychologie. Zo worden de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten betrokken bij het onderzoek en vertaald naar de praktijk. Toegepast onderzoek richt zich op effectiviteit van scholing en van interventies. Bijvoorbeeld: wat doen professionals, cursisten of studenten in de praktijk met de opgedane kennis en vaardigheden? In hoeverre draagt scholing bij aan beroepsontwikkeling?

HGZO-congres

Weer helemaal up-to-date zijn op het gebied van hoger gezondheidszorg onderwijs? Kom dan naar het HGZO-congres op 22 en 23 maart 2018 voor docenten en zorgprofessionals.

Contact en informatie

Aan een oriënterend gesprek voor een advies of begeleidingstraject, coaching of onderzoek zijn geen kosten verbonden. U ontvangt op basis van uw aanvraag een offerte op maat. Na opdrachtbevestiging gaan we aan de slag.
Neem voor vragen, informatie of een afspraak contact op met:
Liesbeth Neeskens, l.neeskens@vu.nl, 020 59 88600.