Docent/opleider sport

Opleidingen en cursussen voor docenten LO en Sport en Bewegen

Topbanner_SportenBewegen

img_bullet_red
Docentenopleiding hbo-docent medisch-biologische vakken
Na een medisch-biologische master kunt u deze opleiding tot hbo-docent volgen.
img_bullet_red
Basiskwalificatie Examinering (BKE)
In de bijeenkomsten staan de verschillende fasen van de toetscyclus centraal. U vervaardigt een adequaat ingerichte toets, die aansluit bij het beleid van de school.
img_bullet_red
Breinprikkelend Presenteren
Wat gebeurt er in het brein van toehoorders tijdens een presentatie? U krijgt inzicht in effectieve presentatievormen op basis van relevante hersenstructuren.
img_bullet_red
Coaching van studenten
U leert verschillende niveaus van communiceren herkennen en gebruiken, zoals: verhelderen en confronteren, valkuilen en flow, grenzen stellen en authentiek coachen.
img_bullet_red
Doceren is net topsport: focus als docent (teamtraining)
Tijdens deze teamtraining staan mentale trainingstechnieken uit de sportpsychologie centraal, vertaald naar de onderwijspraktijk.
img_bullet_red
Gemotiveerde motivatie
Na het volgen van deze scholingsdag kunt u studenten motiveren in uw les en tijdens begeleidingsgesprekken.
img_bullet_red
Motorisch leren: uitlokken van onbewust leren
Na het volgen van deze teamtraining kunt u bewegingssituaties ontwerpen en instructie en feedback geven waarmee u een onbewust motorisch leerproces kunt uitlokken.
img_bullet_red
Sportwetenschap voor de sportpraktijk
Na het volgen van deze scholingsdag weet u hoe u de sportwetenschappen kunt benutten om uw trainingen of lessen te onderbouwen
 

Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog (POPS)

In deze tweejarige parttime dagopleiding staan de kennis en vaardigheden centraal die een sportpsycholoog in de praktijk nodig heeft om sporters, sportteams en coaches te begeleiden en te adviseren. Afgestudeerden van de POPS beschikken over een brede expertise en zijn inzetbaar in uiteenlopende sportdisciplines. De opleiding is in nauwe samenwerking met de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) ontwikkeld.

Postacademische Opleiding tot Praktijksportpsycholoog - POPS