Onderzoek

Topbanner_SportenBewegen

Toegepast onderzoek is een van onze kernactiviteiten. Wij werken daarvoor samen met onderzoekers en experts van de afdelingen VU Bewegingswetenschappen, Pedagogiek en Psychologie, van het VUmc en de faculteit Geneeskunde. Zo worden de nieuwste wetenschappelijke kennis en inzichten betrokken bij het onderzoek en vertaald naar de praktijk. Toegepast onderzoek richt zich op effectiviteit van scholing en van interventies.

Voorbeelden van toegepast onderzoek

  • Leidt toepassing van zelfgestuurde videofeedback in de gymles tot betere prestaties en een hoger geloof in eigen kunnen?
  • Welke leerervaringen dragen bij aan de professionele ontwikkeling van sportpsychologen?
  • Wat maakt dat Olympische sporters op beslissende momenten hun grenzen kunnen verleggen en door pijn en vermoeidheid heen gaan?

Maatwerk en incompany

Onze dienstverlening is vaak maatwerk. Aan een oriënterend gesprek voor praktijkgericht onderzoek zijn geen kosten verbonden. Je ontvangt op basis van de vraag een offerte op maat. Na opdrachtbevestiging gaan we aan de slag. Neem voor vragen, informatie of een afspraak contact op met Geert Buijtenweg, wn. teamleider Zorg, Sport en Veiligheid, geert.buijtenweg@vu.nl of 020 598 8609.