VU neemt team Hoger Onderwijs over van Centrum voor Nascholing Amsterdam

18 december 2015

CNA logoHet College van Bestuur van de VU heeft op 15 december definitief het besluit genomen om het team Hoger Onderwijs van het Centrum voor Nascholing Amsterdam (CNA) per 1 januari 2016 over te nemen. Dat betekent concreet dat per die datum het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB) een aantal activiteiten en medewerkers van het CNA overneemt.

Professionalisering Hoger Onderwijs
De cursussen didactiek voor hbo-docenten en UvA-docenten van het CNA worden ondergebracht bij het HogerOnderwijsTeam van het UCGB, dat vergelijkbare programma’s verzorgt voor hbo- en VU-docenten. De zes medewerkers van CNA die naar de VU komen maken per 1 januari deel uit van dit team.
Dominicus Kamsma, directeur VU-UCGB: “Voor relaties betekent deze bundeling van krachten een uitbreiding van de dienstverlening en nog meer mogelijkheden voor maatwerk. De gezamenlijke kennis, expertise en ervaring stellen ons in staat om onderwijsprofessionals en docententeams op een breed vlak te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling.”
De overname is een gevolg van het feit dat het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam heeft besloten de nascholingsactiviteiten van het Centrum voor Nascholing Amsterdam (CNA) anders te gaan organiseren, waardoor CNA in de huidige vorm in 2016 zal ophouden te bestaan. Voor lopende opdrachten heeft de overname geen gevolgen. De betrokken relaties worden door CNA en door de VU persoonlijk geïnformeerd.

De VU heet de nieuwe medewerkers van harte welkom en wenst hen veel succes in hun nieuwe werkomgeving bij het HogerOnderwijsTeam.

Sjoerd Sinke, teamleider HogerOnderwijsTeam
VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen