Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Aan de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zijn zo’n veertig medewerkers verbonden die vrijwel allen onderzoek combineren met onderwijs aan bachelor- en masterstudenten en in postdoctorale opleidingen. Ook dragen diverse gastonderzoekers en externe PhD studenten bij aan een florerend onderzoeks- en onderwijsklimaat.

In de afdeling zijn disciplinaire onderzoeksgroepen ondergebracht die samenwerken met pedagogische, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland en met internationale onderzoeksgroepen. Met deze verschillende vormen van samenwerking wil de afdeling bijdragen aan wetenschappelijke ontwikkeling en verbetering van pedagogische praktijken. 

Maatschappelijke betrokkenheid
Pedagogische en Onderwijs wetenschappen hebben van oudsher een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Participatie in academische werkplaatsen zijn één voorbeeld van de manier waarop wij gestalte geven aan onze relatie met de samenleving. Tevens geven we regelmatig lezingen en workshops voor professionals en een breder publiek.

Onderwijs Pedagogische- en Onderwijswetenschappen

De medewerkers dragen met enthousiasme bij aan de brede ontwikkeling van studenten Pedagogische Wetenschappen, de Universitaire Pabo, de Universitaire Lerarenopleiding en studenten die zich in minoren of honours courses willen verdiepen in de Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

Onderzoeksgroepen Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Met ons onderzoek willen we het begrip van gezinsfunctioneren, onderwijs en hulpverlening bevorderen, en evidence-based interventies en preventies ontwikkelen die de optimale ontwikkeling ondersteunen van kinderen, adolescenten en volwassenen met beperkingen. De onderzoeksgroepen maken deel uit van het onderzoeksinstituut LEARN! en Amsterdam Public Health.

Medewerkers Pedagogische- en Onderwijswetenschappen

Ben je benieuwd wie er op de afdeling Pedagogische- en Onderwijswetenschappen werkzaam zijn? Bekijk dan het medewerkersoverzicht.