Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie

Van gen tot behandeling

De afdeling is gericht op uitvoering van onderzoek en onderwijs in de klinische psychologie in brede zin, van genetische aanleg tot behandeling en zorg. Dit onderzoek en onderwijs is direct of indirect gericht op het ontstaan en de diagnostiek van psychische problemen en het behandelen en voorkomen daarvan. Samenwerking met instellingen die de zorg leveren aan mensen met psychische of ontwikkelingsproblemen is daarbij van centraal belang. 

Deze oriëntatie op psychische problemen zien we vooral vanuit de optiek van de levensloop en het veranderende brein, waarbij we ons richten op alle leeftijdsgroepen vanaf de conceptie tot de hoge ouderdom.

Onderwijs klinisch leerlijn

De afdeling Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie verzorgt onderwijs in verschillende bachelor- en (research) masterprogramma’s. Ons onderwijs is gericht op het opleiden van psychologen die in de zorg aan het werk gaan of die verdergaan in onderzoek naar psychische problemen vanuit een levensloopperspectief.

Onderzoeksgroepen Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie

Ons onderzoek is direct of indirect altijd gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met psychische problemen.

Medewerkers Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie

Ben je benieuwd wie er op de afdeling Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie werkzaam zijn? Bekijk dan het medewerkersoverzicht.