Premaster Pedagogische wetenschappen

Een stevige basis voor de master Pedagogische wetenschappen

De premaster bestaat uit 30 studiepunten (collegejaar 2020-2021), die verdeeld zijn over een heel jaar. Je dient de premaster binnen dit jaar af te ronden. Daarna begin je direct aan de master. 

Tijdens de premaster heb je colleges op maandag en woensdag. Op deze dagen volg je vier methoden vakken (Statistiek 1 & 2 en Methodologie 1 & 2) en volg je een minorvak uit het derde jaar van de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen. Het minorvak sluit aan op het traject dat je in de masteropleiding kiest. Mocht je naast de premastervakken extra vakken willen volgen dan bedragen de kosten 100 euro per studiepunt.

Programma

Het programma van de premaster Pedagogische wetenschappen 2020-2021 ziet er als volgt uit:

Periode 1Methodologie 1 [6 EC]
Periode 2Statistiek 1 [6 EC]
Periode 4Statistiek 2 [6 EC] ]
Periode 5 en 6Methodologie 2 [6 EC]

Studenten die aan de HvA een diploma Pedagogiek, SPH, PABO of MWD behaald hebben, en de Academische Minor (doorstroomminor) Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek hebben gevolgd, kunnen via VUnet vrijstelling aanvragen voor Methodologie 1 en Statistiek 1.

Minorvakken

Tijdens de premaster volg je een minorvak.

Orthopedagogiek
Periode 2 en 3: Jeugdzorg en Gehandicaptenzorg of Passend Onderwijs

Onderwijs en Innovatie
Periode 1: Education and the Good Life of Curriculumstudies

Meer informatie over de vakken vind je in de studiegids.

''Tijdens mijn HBO studie, heb ik door diverse verschillende stages veel van de praktijk gezien, maar ik merkte al snel dat ik nog erg geïnteresseerd bleek te zijn in de theorie achter deze praktijk. Daarom koos ik ervoor om deze premaster te gaan volgen. Tot nu toe ben ik erg blij met mijn keuze voor de premaster Pedagogische Wetenschappen. Door de diverse vakken kan ik de juiste keuze maken en kijken wat mij het meest interessant lijkt. Ik was van te voren bang dat het niveau te hoog voor mij zou zijn, maar met een gestructureerde en goede inzet blijkt dit mee te vallen en kan ik met enthousiasme de studie volgen.'' 

Mariska Brink, student premaster Pedagogische wetenschappen
Mariska_Brink