Docentenopleiding Bewegingswetenschappen


Ben jij een student aan de Master Human Movement Sciences en wil je straks graag een baan in het (hoger) onderwijs? Dan kun je je masterprogramma uitbreiden met de docentenopleiding Bewegingswetenschappen, waartoe ieder jaar een beperkt aantal studenten kan worden toegelaten. Deze opleiding omvat in totaal 30 EC, waarvan je 9 EC kunt onderbrengen in de keuzeruimte van je master-programma. In dat geval wordt je totale master-programma dus met 21 EC uitgebreid.

Over de docentenopleiding
Tijdens de docentenopleiding verwerf je de competenties die nodig zijn om als beginnend docent aan de slag te gaan. Na succesvolle afronding beschik je over de kennis, inzicht, vaardigheden en attituden die je in staat stellen om als docent te functioneren. Daarnaast leer je hoe je je taakuitvoering kritisch kunt evalueren en veranderen.

Beroepsperspectief
Reeds vele afgestudeerden zijn werkzaam als docent in het hoger beroepsonderwijs (HBO), onder meer aan de opleidingen Fysiotherapie en Lichamelijke opvoeding. Daar geven zij, afhankelijk van de richting, theorie- en vaardigheidslessen in vakken als anatomie, (inspannings)fysiologie, (sport)psychologie, gezondheidskunde, methodologie en bewegingsanalyse, begeleiden zij tutorgroepen en/of afstudeerstages en zijn zij actief betrokken bij onderwijsontwikkeling en coaching.

Informatie en contact


Het maximale aantal deelnemers is 24.

Voor vragen over de opleiding die binnen de Master Human Movement Sciences wordt verzorgd, kun je contact opnemen met Geert Buijtenweg, coördinator van de docentenopleiding BW.Deelnemers aan het woord


Geregeld interviewen we onze deelnemers om hen te vragen naar hun ervaringen met de Docentenopleiding Bewegingswetenschappen.
Waarom kozen zij voor deze opleiding, welke invloed had deze op hun loopbaan en welke tips geven zij mee aan toekomstige deelnemers?

Marthe Heitbrink“Wat ik goed vond, is dat je meteen begint met stagelopen, hier leer je veel en kan je de theorie meteen toepassen in de praktijk.”
- Marthe Heitbrink


Lees het volledige interview
Guus Rougour“Ik was 25 toen ik begon met de opleiding. Dit was een zeer waardevolle aanvulling op de master Bewegingswetenschappen; in de docentenopleiding krijg je de skills die je op de werkvloer nodig hebt.”
- Guus Rougoor

Lees het volledige interview
Coen Scheperboer“Ik heb me vooral persoonlijk ontwikkeld, je werkt echt aan jezelf door steeds een beetje uit je comfortzone te treden. Je leert voor de klas te staan, hoe je inspeelt op moeilijke situaties en hoe je die onder controle houdt.”
- Coen Scheperboer

Lees het volledige interview