Academische Werkplaats Kindermishandeling

• LINC colloquium
    Professionals inspireren en toerusten om werk te maken van de aanpak van kindermishandeling, dat is de basis van ons Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling (LOCK). Werkt u met kinderen of gezinnen? Woensdag 14 januari vindt het gratis toegankelijke LINC colloquium plaats in Leiden. Dr Muriel Hagenaars zal spreken over de rol van freezing bij trauma. Meer informatie hierover en aanmelden via de nieuwe site van LINC.

• Aankondiging congres van het LOCK op 29 september 2014
    Professionals inspireren en toerusten om werk te maken van de aanpak van kindermishandeling, dat is de basis van ons Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling (LOCK). Werkt u met kinderen of gezinnen? Bijvoorbeeld als maatschapelijk werker, CJG coach, (wijk)agent, docent, pedagogisch medewerker, behandelaar, onderzoekers, arts of jurist? Of bent u betrokken bij beleidsontwikkeling in de zorg voor jeugd? Dan attenderen we u graag op het congres van het LOCK! Meer informatie vindt u hier.
  • 4 juni 2014 - Catrin Finkenauer over lange termijn gevolgen kindermishandeling
    Het Haarlems Dagblad besteedde onlangs aandacht aan de presentatie van professor Catrin Finkenauer die zij gaf op het congres Samen sterk tegen Kindermishandeling, georganiseerd door Bureau Jeugdzorg Haarlem. Lees het artikel hier.
  • 4 april 2014 - Het LOCK heeft een nieuwe website!
    Het Landelijk Opleidingscentrum Kindermishandeling (LOCK) heeft op 4 april tijdens het jaarcongres Klinisch Psycholoog en Klinisch Neuropsycholoog haar nieuwe interactieve website gelanceerd. Hiermee is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het opleidingscentrum. Bekijk de nieuwe website hier en schrijf u in voor de nieuwsbrief van het LOCK om niets te missen!
  • 28 mei 2014 - Tweede LINC colloquium
    Op 28 mei 2014 hebben Margreet Visser van de AWK en Justine van Lawick van het Lorentzhuis Haarlem tijdens het tweede LINC colloquium een lezing gegeven over de methodiek Kinderen uit de Knel. Het LINC staat voor het 'Leiden Amsterdam Interdisciplinary Network Child Abues and Neglect', een samenwerkingsverband waarin de AWK participeert. Lees hier meer over Kinderen uit de Knel.

• 2 april 2014 - Kinderen uit de Knel
    Het project Kinderen uit de Knel heeft sinds kort een eigen website. U vindt hier informatie voor kinderen, ouders en verwijzers over de methode Kinderen uit de Knel voor ouders die in een vechtscheiding verwikkeld zijn en hun kinderen.