Home > Studeren > Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Bachelor opleidingen

De Vrije Universiteit biedt studenten de kans om in het kader van hun studie voor een semester in het buitenland te studeren. De beste mogelijkheid hiervoor biedt het eerste semester van je derde studiejaar; in plaats van een minor te volgen in Nederland, kun je ook vakken volgen aan een partnerinstelling in het buitenland.

Studeren in het buitenland is een geweldige ervaring. Je leert een andere cultuur en onderwijssysteem kennen, je bouwt een internationaal netwerk op en kunt eventueel vakken volgen die niet aangeboden worden op de VU. Daarnaast wordt een buitenland ervaring hoog gewaardeerd door potentiële werkgevers. De VU biedt mogelijkheden in zowel Europa als daarbuiten. Wil je weten waar je met jouw studie kunt studeren, kijk dan op de VU World Map

Kijk voor informatie op VUnet > Serviceplein > Studeren in het buitenland.


Studeren in het buitenland

Masterjaar

Verrijk je masterjaar met een trip naar het buitenland. De VU biedt je mogelijkheden voor een stage (en eventueel scriptie) in het buitenland aan. Zo doe je nieuwe ervaringen op en haal je nog meer uit je studie. Studeren in het buitenland tijdens je master leidt soms tot enige studievertraging. De stage is de meest geschikte manier om tijdens je masteropleiding naar het buitenland te gaan. Begin tijdig met zoeken, want een stageplek is maatwerk. Wil je alleen onderwijs volgen én binnen de reguliere studieduur, dan moeten de vakken die je hier mist tijdens je afwezigheid precies op dat moment aan de gastuniversiteit gegeven worden. In de praktijk zal dit zelden voorkomen. 

Een studieperiode in het buitenland biedt je de kans je horizon te verbreden. Je zult kennis maken met een andere cultuur, een ander onderwijssysteem en een andere benadering van jouw vakgebied. Je wordt zelfstandiger omdat je je in een vreemde omgeving zonder je vrienden en familie moet zien te redden. En last but not least: het is goed voor je talenkennis!

Kijk voor informatie op VUnet > Serviceplein > Studeren in het buitenland.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl