Home > Professionals > Sport en Bewegen > EBCA > Doel en werkwijze
topbanner EBCA evidence based coaching academy

Vernieuwen, onderbouwen en onderzoeken

De EBCA wil professionals in de sport laten profiteren van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Evidence based coaching maakt je werkwijze effectiever en het vak leuker. Door je vakuitoefening te vernieuwen, te onderbouwen en te onderzoeken kun je een verantwoorde keuzen maken voor een bepaalde aanpak of methode, afhankelijk van het doel dat je met het team of de sporter hebt gesteld. Zo train en coach je sporters effectief en doelmatig naar optimale prestaties, in breedte- en topsport.

Leren van en met elkaar bij EBCA

Wij vertalen de sportwetenschap naar de dagelijkse sportpraktijk en doen dat het liefst samen met jou. Wij geloven in de kracht van het leren met elkaar. Bij ons geldt 'practice what you preach': wij willen up-to-date zijn, blijven leren en continue nieuwe kennis vertalen naar de praktijk om jou als professional verder te brengen. De docenten hebben een vakinhoudelijk specialisme zoals motorisch leren, communicatie & coachen en sportpsychologie. Sportwetenschappers delen actuele onderzoeksresultaten in cursussen, masterclasses en workshops.

Informatie

De EBCA is een initiatief van EXPOSZ, die met de kennis van de VU Bewegingswetenschappen al meer dan 25 jaar professionals in sport en zorg opleidt, coacht en adviseert.

Informatie:
Secretariaat EBCA
Sjoukje Colenbrander
T (020) 59 88600
E info@exposz.nl


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl