Home > Professionals
topbanner VU UCGB universitair centrum voor gedrag en bewegen

Het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB, voorheen Onderwijscentrum-VU en EXPOSZ) biedt opleidingen, cursussen, advies en begeleiding voor (aankomende) docenten en andere professionals die werkzaam zijn in het Onderwijs, de Zorg, Sport of Veiligheid.
Bedrijven, organisaties en instellingen kunnen bij het centrum ook terecht voor (onderwijskundig) advies, toegepast onderzoek en coaching en begeleiding van medewerkers, teams en afdelingen.

Onze dienstverlening is ontwikkelingsgericht, evidence based en leidt tot duurzame gedragsverandering en verbetering van resultaten in de beroepspraktijk. Daarbij maken we gebruik van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en de nieuwste inzichten in de disciplines Bewegingswetenschappen, Pedagogiek en Onderwijskunde. Onze docenten, opleiders, coaches en adviseurs weten wat er leeft in de veranderende maatschappij en staan dicht bij de beroepspraktijk. Zij zijn vaak zelf uit de beroepspraktijk afkomstig of beschikken over expertise door praktijkgericht onderzoek. Voor meer informatie over het UCGB verwijzen wij u graag naar onze digitale factsheet (.pdf).

Laatste nieuws

8 maart 2017: informatiebijeenkomst docentenopleiding hbo-docent medisch-biologische vakken

dinsdag 24 januari 2017

informatiebijeenkomst_docentenopleiding_mbvakkenIn september 2017 start de docentenopleiding hbo-docent medisch-biologische vakken, die vanaf nu toegankelijk is voor iedereen die beschikt over een master in een medisch-biologische richting. Overweeg je om de carrièrestap te maken naar hbo-docent? Met deze opleiding leer je om je medisch-biologische kennis te vertalen, door het toepassen van vakdidactiek, naar alle aspecten van het hoger onderwijs. 

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 8 maart 2017 kun je om 17.00 of om 19.00 uur deelnemen aan een vrijblijvende voorlichtingsbijeenkomst van deze opleiding. Hierin lichten we toe hoe de opleiding is opgebouwd, wat de toelatingseisen zijn en hoe het werkt met stageplaatsen. Lees verder...

HGZO congres op 23 en 24 maart 2017

dinsdag 10 januari 2017

Feiten en FabelsOp donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2017 vindt het HGZO Congres 2017 plaats in Hotel- en congrescentrum De Werelt in Lunteren. Dit tweedaagse congres staat in het teken van Feiten en Fabels in het (zorg)onderwijs. Wat zijn de feiten, oftewel: wat werkt echt in onderwijs? En met welke fabels kunnen we voorgoed afrekenen? In de workshoprondes kunt u zich op allerlei gebieden laten inspireren en gaat u aan de slag met innovaties, methoden en didactische tools die hun nut hebben bewezen in het (zorg)onderwijs. Lees verder...

Opleidingen en cursussen

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl