Home > Professionals
topbanner VU UCGB universitair centrum voor gedrag en bewegen

Het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB, voorheen Onderwijscentrum-VU en EXPOSZ) biedt opleidingen, cursussen, advies en begeleiding voor (aankomende) docenten en andere professionals die werkzaam zijn in het Onderwijs, de Zorg, Sport of Veiligheid.
Bedrijven, organisaties en instellingen kunnen bij het centrum ook terecht voor (onderwijskundig) advies, toegepast onderzoek en coaching en begeleiding van medewerkers, teams en afdelingen.

Onze dienstverlening is ontwikkelingsgericht, evidence based en leidt tot duurzame gedragsverandering en verbetering van resultaten in de beroepspraktijk. Daarbij maken we gebruik van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en de nieuwste inzichten in de disciplines Bewegingswetenschappen, Pedagogiek en Onderwijskunde. Onze docenten, opleiders, coaches en adviseurs weten wat er leeft in de veranderende maatschappij en staan dicht bij de beroepspraktijk. Zij zijn vaak zelf uit de beroepspraktijk afkomstig of beschikken over expertise door praktijkgericht onderzoek. Voor meer informatie over het UCGB verwijzen wij u graag naar onze digitale factsheet (.pdf).

Laatste nieuws

Inschrijving geopend 2e landelijke Lesson Study conferentie

Maandag 21 maart 2017

Nieuw: ComponentVanaf vandaag (7 maart 2017) kunt u zich inschrijven voor de ‘Nationale conferentie Lesson Study NL: Leren van leerlingen’.

Lesson Study NL organiseert voor de tweede keer een landelijke Lesson Study conferentie voor onderwijsprofessionals. Het programma omvat keynotes door experts en maar liefst 28 verschillende praktische workshops. Na afloop heeft u een compleet beeld van actuele ontwikkelingen, effecten van Lesson Study in de Nederlandse onderwijspraktijk en mogelijkheden voor toepassing in uw eigen onderwijs. U ontvangt een certificaat van deelname en de conferentie telt mee voor het Lerarenregister.

Meer informatie over keynotes, workshops en inschrijven: fgb.vu.nl

HGZO congres op 23 en 24 maart 2017

dinsdag 10 januari 2017

Feiten en FabelsOp donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2017 vindt het HGZO Congres 2017 plaats in Hotel- en congrescentrum De Werelt in Lunteren. Dit tweedaagse congres staat in het teken van Feiten en Fabels in het (zorg)onderwijs. Wat zijn de feiten, oftewel: wat werkt echt in onderwijs? En met welke fabels kunnen we voorgoed afrekenen? In de workshoprondes kunt u zich op allerlei gebieden laten inspireren en gaat u aan de slag met innovaties, methoden en didactische tools die hun nut hebben bewezen in het (zorg)onderwijs. Lees verder...

Opleidingen en cursussen

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl