Experimentele en Toegepaste Psychologie

De afdeling Experimentele en Toegepaste Psychologie is een afdeling die de experimentele methode gebruikt om menselijk gedrag en de onderliggende processen te bestuderen. Ons onderzoek richt zich op de theorie van het menselijke sociale gedrag en de menselijke cognitie. De kennis en methodologie wordt gebruikt om problemen in de samenleving en in organisaties op te lossen. Momenteel bestaat de afdeling uit twee secties: Sociale en Organisatiepsychologie en Cognitieve Psychologie.

Bekijk de website van VUpsy voor actueel nieuws, evenementen en onderzoek.

Onderwijs

De afdeling Experimentele en Toegepaste Psychologie verzorgt samen met de afdelingen Biologische Psychologie en Klinische Psychologie de bacheloropleiding Psychologie (FGB). Ook participeert de afdeling in de bacheloropleiding Lifestyle Informatics (Bèta). Daarnaast biedt de afdeling verschillende Engelstalige masteropleidingen aan. In deze masters verdiepen studenten zich niet alleen in een specifiek vakgebied, ze bereiden zich eveneens voor op de arbeidsmarkt.

Onderzoek

De sectie Cognitieve Psychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam richt haar onderzoeksinspanningen op het thema "Aandacht en Prestaties". De sectie Sociale & Organisatiepsychologie richt zich op drie samenhangende onderzoeksthema's: vertrouwen, leiderschap en samenwerking (Trust, Leadership & Cooperation).