Tirza BosmaDeze pagina is verplaatst. U wordt doorgestuurd.

+31 20 59 85162
z-119
t.bosma@vu.nl
faculteit der gedrags- en bewegingswetenschappen ( team special educational needs )
Teaching staff
» Terug naar Medewerkers lijst

Samenvatting

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie heb ik als schoolbegeleider gewerkt, special education gestudeerd in Syracuse NY, om vervolgens aan de Universiteit Leiden psychodiagnostiek te doceren  en op een onderzoek naar dynamisch testen en handelingsgericht adviseren te promoveren. In de tussentijd heb ik mijn registratie als GZ-psycholoog behaald.

In het team Special Educational Needs van het Onderwijscentrum-VU ben ik actief in verschillende rollen.  Ik verzorg verschillende post-academische cursussen en nascholingen voor gedragswetenschappers, zorgspecialisten en leraren. De focus hierbij ligt op handelingsgericht werken met betrekking tot de (specifieke) onderwijsbehoeften van leerlingen. Dit kan gaan om signaleren, observeren, of specifieke leer-en gedragsmoeilijkheden zoals dyslexie. 

Daarnaast treed ik als procesbegeleider en coach op in diverse schoolontwikkeltrajecten, zoals  ‘Lesson Study’  en PBS.  Als onderzoeker ben ik ook bij verschillende projecten betrokken. Tevens ben ik werkzaam in de universitaire lerarenopleiding en de master SEN (Windesheim-VU) als docentopleider rond de thema’s praktijkonderzoek, leer-en gedragsproblemen en pedagogiek.