Home > Opleidingen > Overig onderwijs > HBO-schakelprogramma

HBO-schakelprogramma

HBO-schakelprogramma Bewegingswetenschappen

Het digitale schakelprogramma Bewegingswetenschappen is een schakelprogramma-op-maat voor getalenteerde en gemotiveerde hbo-studenten die versneld willen doorstromen naar een universitaire masteropleiding Bewegingswetenschappen van de VU.

Als hbo-student kun je al vanaf het tweede jaar van je bacheloropleiding beginnen aan het schakelprogramma Bewegingswetenschappen. Doordat het schakelprogramma gebruik maakt van een digitale leeromgeving kun je het programma via afstandsonderwijs volgen wat de combinatie met je hbo-opleiding mogelijk maakt. Het schakelprogramma kun je volgen als:

  • versnelde opstap naar een universitaire masteropleiding Bewegingswetenschappen.
  • minor binnen je eigen hbo-opleiding. (afhankelijk van het aanbod binnen je hbo-opleiding)

Het schakelprogramma heeft een omvang van 30 EC en bevat de vijf standaard cursussen uit de premaster. Na afronding van het schakelprogramma en een relevante hbo-opleiding kun je direct doorstromen naar de master Human Movement Sciences: Sport, Excersise and Health. Mocht je willen doorstromen naar de Research Master Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health of naar de master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences, dan dien je ook biomechanica te hebben gevolgd. Op dit moment is er een samenwerkingsverband met zes hbo-opleidingen afgesloten:
 
Hogeschool van Amsterdam: Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sport, Managment en Ondernemen (SM&O) enOefentherapie Mensendieck
Contactpersoon ALO: Hemke van Doorn
E-mail:h.van.doorn@hva.nl
Contactpersoon SM&O: Grace Gowdy
E-mail:g.gowdy@hva.nl
Contactpersoon Oefentherapie Mensendieck: Tessa Dadema
E-mail: t.dadema@hva.nl

Windesheim: School of Human Movement & Sports (CALO)
Contactpersoon: Frank van Deursen
E-mail:fp.van.deursen@windesheim.nl

Haagse Hogeschool: Opleiding Bewegingstechnologie (BT) en Academie voor Lichamelijke Opvoeding (HALO)
Contactpersoon BT: Daphne Wezenberg
E-mail:d.wezenberg@hhs.nl
Contactpersoon HALO: Michiel Krijger  
E-mail:m.krijger@hhs.nl

Ben je afkomstig van één van bovengenoemde hbo-opleidingen en wil je meer weten over het schakelprogramma, neem dan contact om met de contactpersoon van jouw opleiding.
Indien je niet afkomstig bent van één van bovenstaande opleidingen, kun je in voorkomende gevallen ook op eigen initiatief aan het programma deelnemen. De kosten hiervan zijn € 100,- per EC.

Download de folder van het schakelprogramma Bewegingswetenschappen

Neem voor vragen over het digitale schakelprogramma contact op met de coördinator van het digitale schakelprogramma via schakelprogramma.fgb@vu.nl en voor vragen over het reguliere (pre)masterprogramma met de studieadviseurs.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl