Chala Garcia, 22 jaar, derdejaars bachelor Pedagogische Wetenschappen

Chala Garcia“Na twee jaar aan een andere universiteit te hebben gestudeerd, ben ik overgestapt naar Pedagogische Wetenschappen aan de VU. Studeren aan de VU beviel mij meteen goed. Het is een plek waar je je serieus met je vakgebied kunt bezighouden."

"De docenten zijn toegankelijk en informeel en altijd bereid om je vragen te beantwoorden. Tijdens het eerste jaar werk je aan een goede basis en zet je je eerste stappen op het gebied van onderzoek in de pedagogische wetenschappen. Na het eerste jaar ga je meer de diepte in en merk je dat je steeds meer haalt uit het onderwijs.”

"De studie Pedagogische Wetenschappen is van hoog niveau en vergt tijd en discipline. Toch is er naast studeren ook ruimte voor andere zaken. “Ik ben aan het begin van mijn studie in Amsterdam gaan wonen en lid geworden van een studentenvereniging. Lid zijn van een studentenvereniging is goed te combineren met mijn studie. Ik heb een goede balans gevonden en weet dat ik voor mijn studie regelmatig mijn schouders eronder moet zetten en ervoor moet gaan. Daarnaast merk ik dat mijn lidmaatschap bij een studentenvereniging ook meerwaarde geeft aan mijn studie. Door mijn activiteiten bij de studentenvereniging vind ik presenteren of spreken voor grote groepen bijvoorbeeld geen enkel probleem.”