Home > Nieuws en Agenda > Recent Nieuws

VU Amsterdam Summer School

21-02-17

De Vrije Universiteit heeft sinds 2014 een eigen summer school voor internationale studenten, waar VU studenten nu voor een gereduceerd tarief aan kunnen deelnemen.

VU-onderzoeker Chris Olivers krijgt prestigieuze Vici-beurs

17-02-17

Landelijke campagne Pedagogische Wetenschappen

13-02-17

ZonMW subsidie voor Sander Begeer van het Nederlands Autisme Register

09-02-17

ZonMW heeft Sander Begeer van het Nederlands Autisme Register (FGB, Ontwikkelingspsychologie), Niels Cornelisse, Tinca Polderman en Matthijs Verhage (FALW, Neurowetenschappen), een TOP subsidie van €675.000 toegekend. Deze subsidies worden verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NWO om innovatief gezondheidsonderzoek te financieren.

Student Pedagogiek? Meld je vóór 15 maart GRATIS aan voor NVO!

08-02-17

Ben jij student pedagogiek en wil je weten wat de beroepsvereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) voor jou kan betekenen? Meld je vóór 15 maart a.s. aan, dan ben je tot eind 2017 gratis lid. Het maakt niet uit of je eerstejaars bent of al met je (research)master bezig bent. Het jaar gratis lidmaatschap geldt voor iedereen die pedagogiek studeert.

VU-hoogleraar Andrea Maier publiceert boek over veroudering: 'Eeuwig Houdbaar'

27-01-17

Hoe kunnen we onze levensduur verlengen zonder ziek te zijn?

Tophonkballer Rick van den Hurk doet mee aan onderzoek bij Bewegingswetenschappen

26-01-17

Promotieonderzoek van bewegingswetenschapper Erik van der Graaff

VU-onderzoeker Vana Hutter krijgt NWO Take-off subsidie voor ontwikkeling van De ReflectApp

17-01-17

Reflecteren kun je leren

MA-student orthopedagogiek Pauline de Bruijn wint NVO scriptieprijs 2016 én de Scriptieprijs leren Signaleren van Huiselijk Geweld Twee prijzen

22-12-16

Bewegingswetenschappen 11e in Shanghai Ranking's Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2016

22-12-16

Nederlands kampioene wielrennen valt volgend jaar vrouwensnelheidsrecord aan

14-12-16

Iris Slappendel, Nederlands kampioene op de weg 2014, zal in september samen met Aniek Rooderkerken het vrouwensnelheidsrecord fietsen aanvallen in de Nevadawoestijn. Dit wereldrecord staat momenteel op 122 km/u. Dat laat het Human Power Team van de TU Delft en de VU Amsterdam weten.

Kinderen kunnen beter zelf aan sport doen dan voetballen op een spelcomputer

02-12-16

Nieuw boek met frisse blik op het tienerbrein van VU- Universiteitshoogleraar Jelle Jolles

23-11-16

Er gebeurt veel met de hersenen van een tiener. Maar wat maakt het nu dat de ene tiener zich beter en makkelijker ontwikkelt dan de ander? In het nieuwe boek van VU-hoogleraar Jelle Jolles beschrijft hij de vele inzichten die bestaan over de adolescentie. Ook met verdiepende kaders en illustraties laat hij zien ‘wat dat voor de praktijk van opvoeding en onderwijs kan betekenen’.

Snelste vrouw ter wereld gezocht

10-11-16

Strongher, een wielerinitiatief van Marianne Vos, Marijn de Vries, Ellen van Dijk en andere ambassadeurs van het vrouwenwielrennen, gaan met een studententeam van de VU en TU Delft op zoek naar de snelste vrouw van Nederland. Het uiteindelijke doel is om in september 2017 het vrouwensnelheidsrecord van 122 km/h fietsen te verbreken op een hightech fiets in de Nevadawoestijn. De VU, TU Delft en Strongher roepen alle sportvrouwen, van amateur tot professional, op om zich op te geven.

Monica Koster wint NRO-VRO praktijkprijs 2016 voor vertaling onderzoek naar onderwijspraktijk

02-11-16

Monica Koster (sectie Theoretische en onderwijspedagogiek) ontving de NRO-VRO-praktijkprijs 2016 t.w.v. €2000 tijdens het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) congres op 2 november. Monica ontving de prijs samen met haar collega onderzoeker Renske Brouwer (UU) voor de doeltreffende wijze waarop zij hun onderzoek hebben vertaald naar de onderwijspraktijk. Ze ontwikkelden samen met leerkrachtenteams het lesprogramma ‘Tekster’ voor schrijfvaardigheid in de bovenbouw van het basisonderwijs. Leerlingen bleken na vier maanden met ‘Tekster’ te hebben gewerkt 1 ½ leerjaar vooruit in schrijfvaardigheid te zijn gegaan.