VU-onderzoeker Vana Hutter krijgt ErasmusPlus subsidie toegekend van 60 duizend euro

Vana Hutter krijgt de ErasmusPlus subsidie om een optimaal ontwikkelingsklimaat te ontwikkelen voor talentvolle voetballers.

22-10-2018 | 14:59

Het gaat om project FLAME: FLourishing in and beyond the gAME. Het doel van het project is om bij te dragen aan de mentale gezondheid en sociaal-emotionele ontwikkeling van spelers in de jeugdopleidingen van betaald voetbal organisaties.

Optimaal Ontwikkelingsklimaat
Vana Hutter: "Wij willen die opleidingen met kennis en kunde ondersteunen om hun spelers een optimaal ontwikkelingsklimaat te bieden. We geloven dat mentale gezondheid en sociaal-emotionele ontwikkeling van de spelers belangrijk is om de top in de sport te bereiken, maar ook om goed toegerust uit de jeugdopleiding te komen mocht de top niet voor je zijn weggelegd."

Het small collaborative partnership bestaat uit de VU, Vana Hutter, Mark Nesti en Martin Littlewood van de Liverpool John Moores University en gelieerd aan Everton FC, Carsten Hvid Larsen van de universiteit van Zuid-Denemarken, de Deense voetbalbond waaronder alle Deense jeugdopleidingen vallen, N.E.C. en de Slory sport support foundation.