Onderwijsneurowetenschapper Marlieke van Kesteren genomineerd voor de New Scientist Wetenschapstalent 2018

Stemmen kan vanaf vandaag tot en met zondag 6 mei 2018

24-04-2018 | 16:22

Het onderzoek van Marlieke van Kesteren is erop gericht om studenten te helpen goed te leren, mensen herinneringen te laten onthouden wat waardevol voor hen is en om ouderen hun dierbare herinneringen zo lang mogelijk te behouden. Van Kesteren: "Herinneringen vormen ons leven meer dan we ons ooit kunnen voorstellen. Ze maken ons wie we zijn. Daarom is het geheugensysteem in onze hersenen mij zo fascinerend."

Haar onderzoek is dan ook sterk beïnvloed door haar overtuiging dat meer inzicht in hoe herinneringen in onze hersenen worden opgeslagen ons kan helpen om informatie die belangrijk voor ons is, beter te onthouden. Onze herinneringen zijn namelijk niet in marmer gebeiteld. Ze worden constant gekleurd door nieuwe ervaringen, emoties en sociale interacties. Van Kesteren wil met haar onderzoek verduidelijken hoe onze hersenen het beste leren. Zo hoopt ze docenten en studenten te helpen het kaf van het koren te scheiden.

Stem hier op Marlieke van Kesteren!

New Scientist Wetenschapstalent 2018
De 25 kanshebbers op de titel New Scientist Wetenschapstalent 2018 zijn bekend. Vanaf vandaag is de digitale stembus geopend en kunt u meebepalen wie op 31 mei tijdens het evenement New Scientist Live de prijs voor talentvolste jonge onderzoeker uit Nederland en Vlaanderen krijgt.

Wetenschapstalent 2018Universiteiten en kennisinstellingen uit Nederland en Vlaanderen mochten talenten aandragen. Uit meer dan vijftig inzendingen heeft de redactie van New Scientist een top 25 samengesteld. Vanaf vandaag tot en met zondag 6 mei kunt u stemmen op uw favoriet. In deze periode komt ook een vakjury bijeen die de kandidaten scoort op wetenschappelijke impact, maatschappelijke impact, originaliteit van het onderzoek en mate van popularisatie. Het publieks- en juryoordeel tellen vervolgens elk voor 50 procent mee in de einduitslag.