Home > Nieuws en Agenda > Agenda
tot
02-05-2017

Oudste kleuters over de betekenis van onderwijs. Wie zijn er aan het woord?

Anja Tertoolen probeert in haar proefschrift antwoord te krijgen op de vraag: Wat zijn de eigen opvattingen van oudste kleuters? Doordat ze keek naar de inhoud van uitspraken van de kleuters zelf, ontdekte Tertoolen dat ze vaak te relateren waren aan situaties waarin de kleuters een persoonlijk doel probeerden te bereiken of zich teweer stelden tegen de intenties van leraren of klasgenootjes. Oftewel, daar waar er sprake was van een conflict vond zij een sterke aanwijzing voor wat ze omschreef als: wat van deze kleuters zelf is.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
09-05-2017

Colloquium: Harnessing movement variability to treat and prevent motor related disorders

In this seminar Nick Stergiou shall shall explain why the field of Research in Human Movement Variability is now in pressing need of an innovative “next step.”

Tijd: 16.00-17.00 uur Locatie: Vrije Universiteit, Medische Faculteit, MF G613
11-05-2017

Wat je denkt, bepaalt wat je ziet

Wanneer je naar iets op zoek bent, zoals naar je vrienden op een festival of je auto op een parkeerplaats terwijl je tegelijkertijd ook de kleur een ander object in je geheugen hebt, dan wordt het zoeken minder efficiënt dan wanneer datgene wat je zoekt óók in je geheugen aanwezig is. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Dirk van Moorselaar en laat zien dat onze aandacht automatisch gestuurd wordt naar informatie dat al actief is in ons werkgeheugen, zelfs wanneer we niet actief naar die informatie op zoek zijn.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
12-05-2017

Botox voor de ziel: Het belang van belichaamde emotieregulatie voor welzijn en gezondheid.

.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
16-05-2017

Profs as DJ's

Op dinsdag 16 mei slaan de Vrije Universiteit en Profs as DJs de handen ineen om geld in te zamelen voor het KWF. Dit unieke avondvullende programma gaat van start om 19:00u en vindt plaats in de Boom Chicago te Amsterdam. Zes VU-professoren zullen zich achter de draaitafels wagen om u de avond van uw leven te bezorgen.

Tijd: 19:00 uur uur Locatie: Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam
06-06-2017

VU Matchingsdag Psychologie, Pedagogische wetenschappen en Universitaire Pabo

Om in september goed met de opleiding van start te gaan, verwachten wij al onze nieuwe studenten Psychologie, Pedagogische wetenschappen en Universitaire Pabo op de matchingsdag in het Hoofdgebouw van de Vrije Universiteit.

Locatie: VU Hoofdgebouw
08-06-2017

VU Matchingsdag Bewegingswetenschappen

Om in september goed met de opleiding van start te gaan, verwachten wij al onze nieuwe studenten Bewegingswetenschappen op de matchingsdag op 8 juni 2017.

Locatie: VU Medische Faculteit
16-06-2017

iBBA (Institute for Brain and Behavior Amsterdam), 2nd annual meeting

The Institute for Brain and Behavior Amsterdam (iBBA) of the Vrije Universiteit is organizing its second annual meeting on June 16, 2017 highlighting current topics in cognitive neuroscience. Presentations will address a variety of topics from ranging from motor control, retinotopic organization of the brain, to how to improve yourself. The conference features two external invited speakers, as well as invited contributions by local researchers.

Locatie: Auditorium Vrije Universiteit Amsterdam